Ruiter Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grote Prijs Olympia


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Ruiter Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grote Prijs Olympia

Berichtdoor Carolien » 19 dec 2017, 18:10

Springruiter Harrie Smolders voegde vanavond weer een topklassering toe aan de vele successen van 2017. Met Zinius eindigde de ruiter uit Lage Mierde op de tweede plaats in de vijfsterren Grote Prijs van de Olympia Christmas Horse Show in London. Maikel van der Vleuten (Someren) bleef met zijn jonge talent Dana Blue ook foutloos in de barrage en mocht het vierde geld in ontvangst nemen. De Italiaan Alberto Zorzi won de Grote Prijs.

Harrie Smolders, de huidige nummer 5 van de wereldranglijst, sloot een succesvolle week in Olympia in Londen af met de tweede plaats in de Grote Prijs. Eerder in de week had Smolders zich al meerdere keren in de prijzen gereden en wist met zijn merrie Corrada ook al een rubriek te winnen. Met de 13-jarige ruin Zinius moest Smolders het in de barrage van de Grote Prijs op maandagavond opnemen tegen elf concurrenten. Smolders nam de leiding in een tijd van 34.24 seconden, maar moest deze toch afstaan aan de Italiaan Alberto Zorzi die de finish passeerde in 34.05.

Maikel van der Vleuten reed de Grote Prijs met de negenjarige Dana Blue en ondanks de geringe ervaring van de merrie op vijfsterren niveau liet ze alle hindernissen in de volgepakte Olympia hal in tact. Daarmee werden ze vierde in de Grote Prijs en verstevigde Van der Vleuten zijn zesde plaats op de wereldranglijst. Op vrijdagavond won Van der Vleuten met de merrie VDL Groep Arrera C de hoofdrubriek van de dag.

Uitslag CSI5* Grote Prijs London Olympia, 1.60m
1. Alberto Zorzi (Ita), Contanga (v.Catoki), 0 – 0, 34.05 sec
2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Zinnius (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 34.24 sec
4. Maikel van der Vleuten (Someren), Dana Blue (v.Mr Blue), 0 – 0, 36.11 sec

(bron: KNHS)