Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Mondiale belangstelling voor FEI kampioenschappen

Berichtdoor Carolien » 01 mei 2014, 20:05

Tijdens een bijeenkomst van de FEI Evaluation Commission op het hoofdkwartier van de FEI in Lausanne bleken bids van elf steden afkomstig uit drie continenten (Azië, Europa en Noord-Amerika) te zijn binnengekomen om de belangrijke FEI kampioenschappen te gaan organiseren.

Het CHIO Rotterdam wil graag het EK springen in 2017 organiseren, terwijl Indoor Brabant in dat jaar de wereldbeker finale dressuur graag binnen hun poorten zou krijgen.

Rotterdam ondervindt concurrentie van de Zweedse havens [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Henk van Tuyl overleden

Berichtdoor Carolien » 02 mei 2014, 14:16

In de nacht van 30 april op 1 mei is Henk A. van Tuyl op 82-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid in zijn slaap overleden. Henk van Tuyl was een paardenman in hart en nieren in de breedste zin van het woord.

Van Tuyl was zelf actief als rijder van top tuigpaarden zoals Elisabeth en Rumanus, waarmee hij vele triomfen oogstte. Eind jaren tachtig ondersteunde hij vierspanrijder IJsbrand Chardon, die in deze periode in 1988 in Apeldoorn Wereldkampioen werd. Het was Henk van Tuyl [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlands ruiterkwartet kan koppositie niet vasthouden

Berichtdoor Carolien » 03 mei 2014, 08:23

Het Nederlandse springteam dat in Lummen van start ging in de openingswedstrijd van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie kon de leidende positie die zij innamen na de eerste manche niet vasthouden. Bart Bles (Babberich) noteerde met Lord Sandro DDH een foutloze rit, net als Johnny Pals (As, B.) met Vignet en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu. In de tweede manche zakte het Nederlandse team terug naar de vijfde plek en eindigde op 16 strafpunten.

De wedstrijd werd gewonnen door Zwitserl [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Maikel van der Vleuten wint GCT Madrid

Berichtdoor Carolien » 05 mei 2014, 08:52

De hoofdprijs van ruim 105.000 euro in de tweede wedstrijd van de Global Champions Tour, die in Madrid werd verreden, was weggelegd voor Maikel van der Vleuten (Someren) met VDL Groep Verdi NOP. In de barrage versloeg hij de Duitser Marcus Ehning met Plot Blue. Gerco Schröder (Tubbergen), die aan de start kwam met Glock's London, mistte de barrage door een tijdfout in de tweede manche, waardoor hij als derde eindigde.

Na een voortreffelijke zesde plek in de wereldbeker finale in Lyon en de Nede [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Jur Vrieling tweede in Grote Prijs van Lummen

Berichtdoor Carolien » 05 mei 2014, 08:53

- In de CSIO 5* Grote Prijs van Lummen is Jur Vrieling (Holwierde) met Flash Dance van de Kalevallei (v. Kashmir van Schuttershof) na een barrage als tweede geëindigd. Vrieling hoefde na ze barrage alleen de Ier Bertram Allen met Molly Malone (v. Kannan) voor zich te dulden. "In de planning met bondscoach Rob Ehrens was afgesproken dat ik VDL Bubalu, waarmee ik in de landenwedstrijd van start ging, alleen in die wedstrijd zou rijden. Misschien kwam deze Grote Prijs net vroeg genoeg voor Flash [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

CVI Ermelo

Berichtdoor Carolien » 05 mei 2014, 15:43

Drie overwinningen, zes podiumplaatsen en beste teampaard voor Nederland op CVI Ermelo

Van 2 tot en met 4 mei stond het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo geheel in het teken van de Internationale voltigesport. 416 deelnemers uit 15 landen betraden dit weekend in de CVIJ1*, CVIJ2*, CVI1*, CVI2* en CVI3* competities de geheel vernieuwde wedstrijdring, en met mooie resultaten. Nederland stond maar liefst zes keer op het podium waarvan drie keer op het hoogste ereschavot!

Zaterdagmiddag [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 mei 2014

Berichtdoor Carolien » 07 mei 2014, 19:27

ROOSENDAAL CDI3*/ CDIU25/ CDIY/ CDIJ/ CDIP Nederland - 8 t/m 11 mei 2014 dressuur
Website: www.dengoubergh.nl / www.concours.nl
CDI3*
Marlies van Baalen (Brakel) - Miciano, Zinidi
Wijnanda van Brenk (Egmond aan den Hoef) - Urbanes, Vladimir
Ashley Brons (Werkendam) - San Diego
Petra van Esch (Gemonde) - Fido Dido, Unique
Jeffrey Heijstek (St. Willebrord) - Kostendrukkers Zarino
Kyra Klinkers (Echt) - Whoopydoo
Patrick van der Meer (Naaldwijk) - Uzzo, Zippo
Jeroen Okkema (St. Willebrord) - Armany [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Kaderwijziging springen junioren

Berichtdoor Carolien » 07 mei 2014, 19:28

Bondscoach Roelof Bril (Westendorp) heeft een nieuwe combinatie aan zijn A-kader springen junioren toegevoegd. Amazone Demi van Grunsven (Handel) is met haar negenjarige paard San Serai (v.Stakkato Gold) gepromoveerd van het B- naar het A-kader.

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Drie Nederlanders aan de start in Badminton

Berichtdoor Carolien » 07 mei 2014, 19:30

Drie Nederlandse combinaties komen dit weekend in actie in Badminton op een van de zwaarste en meest prestigieuze eventingwedstrijden ter wereld. Een unieke mijlpaal voor de Nederlandse eventingsport.

De laatste jaren wisten slechts enkele Nederlandse ruiters een startbewijs te bemachtigen voor Badminton. Dat er dit jaar drie combinaties zijn doorgedrongen tot de startlijst is uniek. Bondscoach Martin Lips is er blij mee. “Het is een mooie stap en ik heb er heel veel zin in. We reizen met een [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

NK Endurance tijdens CEI Ermelo

Berichtdoor Carolien » 07 mei 2014, 19:30

Op zaterdag 10 mei is het vernieuwde KNHS-centrum in Ermelo het middelpunt van de endurance tijdens de tweede editie van CEI Ermelo. De combinaties rijden afstanden van 90, 120 en 160 kilometer. De koningsafstand van 160km geldt tevens als Nederlands kampioenschap.


Meer dan 60 internationale combinaties komen aan de start. De start en de finish zullen plaatsvinden op het KNHS-centrum. Tijdens de wedstrijdroute over de Veluwe komen de combinaties ook verschillende keren terug op het hoofdterrei [