Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlandse eventers derde in Nations Cup Strzegom

Berichtdoor Carolien » 01 jul 2014, 10:02

Het Nederlandse eventing team dat van start ging in de Nations Cup in het Poolse Strzegom is op een nette derde plaats geëindigd. In het individuele klassement was Elaine Pen (Voorschoten) met Undercover op plaats zes de beste Nederlander.

De Nederlandse equipe bestond in de CIC*** in Polen uit Elaine Pen met Undercover (v. Fundy du Mont), Tim Lips (Breda) met Concrex Oncarlos (v. Faram), Theo van de Vendel (Ederveen) met Zindane (v. Kreator xx) en Rabo Talententeamlid Althea Bleekman (Devon, G [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Jur Vrieling schrijft Grote Prijs van Geesteren op naam

Berichtdoor Carolien » 01 jul 2014, 10:03

De Grote Prijs van Geesteren had op haar 40ste verjaardag niet de gedroomde winnaar (een Twent) maar de Groninger Jur Vrieling (Holwierde) met de onnavolgbaar springende VDL Zirocco Blue N.O.P. (Mr Blue x Voltaire), die in de barrage ruim drie seconden sneller was dan de uit Twente afkomstige Gerben Morsink (Beuningen Ov.) met de zelf gefokte hengst Faithfull (For Keeps x Amor). Gerco Schröder (Tubbergen) was de enige ruiter die na de break halverwege het deelnemersveld alle hindernissen onberoe [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Goud voor Jacques Poppen op het WK paramenners

Berichtdoor Carolien » 01 jul 2014, 10:04

In het Britse Sandringham (Norfolk), het landgoed van Koningin Elisabeth streden dit weekend acht landen om de wereldtitels paramennen. Voor de tweede keer in zijn mencarrière oogstte Jacques Poppen goud op het WK. Het Nederlandse team had als missie de gouden titel van 2012 te verdedigen. Dat werd zilver, ondanks de uitsluiting van Adriaan Struyk. Het Duitse team behaalde goud, met in hun gelederen Alexandra Roeder (goud Grade II) en Heiner Lehrter, die zilver in Grade I scoorde.

Dit jaar wer [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Andere opzet NK Dressuur in Hoofddorp

Berichtdoor Carolien » 04 jul 2014, 13:23

Het NK Dressuur senioren 2014 in Hoofddorp, dat plaatsvindt van 30 juli tot en met 3 augustus, krijgt een nieuwe opzet. Alleen de Grand Prix en de Kür op Muziek tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. Ook is dit NK het laatste observatiemoment voor bondscoach Wim Ernes en wordt op zondag 3 augustus bekendgemaakt welk dressuurteam wordt afgevaardigd naar de Wereldruiterspelen.

Naar verwachting starten zo’n 25 combinaties in de Grand Prix. Vervolgens mogen de twaalf beste combinaties de Kü [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN opgenomen in Olympisch kader

Berichtdoor Carolien » 04 jul 2014, 13:26

Bondscoach Rob Ehrens heeft Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met zijn toppaard Zenith SFN (v. Rash R) in het Olympische kader op kunnen nemen. De combinatie presteert al lange tijd uiterst sterk en heeft inmiddels aan alle kadereisen voldaan.

Jeroen Dubbeldam en de tienjarige KWPN-er Zenith SFN zijn een vaste waarde voor Bondscoach Ehrens. In Rome en in Rotterdam leverde de combinatie goede prestaties in de Furusiyya FEI Nations Cup waardoor het Nederlandse team twee keer tweede werd. Tijdens het C [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Equipe Europees Kampioenschap springen voor pony’s bekend

Berichtdoor Carolien » 04 jul 2014, 13:27

Bondscoach Luc Steeghs (Kessel) heeft het team ponyruiters bekend gemaakt waarmee hij eind deze maand afreist naar het Europees Kampioenschap in het Ierse Millstreet.

Het team bestaat uit:
Lars Kersten (Egchel) met Massaqua T
Babette Kuijpers (Oirlo) met Kosmo van Orchid’s
Rowen van de Mheen (Hoevelaken) met Ensilla
Elise van de Mheen (Hoevelaken) met Silver Dream
Laurie Touw (Biddinghuizen) met Berkzicht Rob
Als eerste reserve is Danine Pater (Ederveen) met Bugatti aangewezen.

Bondscoach St [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Brons voor Junioren op Europees Kampioenschap reining

Berichtdoor Carolien » 04 jul 2014, 17:34

In de landenwedstrijd op het Europees Kampioenschap Reining welke gisteren is verreden in het Zwitserse Givrins wonnen de Nederlandse amazones de bronzen medaille. Nederland was licht in het nadeel ten opzichte van de andere deelnemende landen, omdat KNHS Bondscoach Reining Dave Young te kampen had met wat blessures in zijn selectie, waardoor het junioren team uit slechts drie combinaties bestond.

De vijftienjarige Zoey Kant (Veghel) mocht met de vijftienjarige ruin Its Dun Time (v. Hesa Sunofa [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Maikel van der Vleuten goed op dreef in Parijs

Berichtdoor Carolien » 07 jul 2014, 21:09

De Global Champions Tour in Parijs werd vanmiddag afgesloten met de Gucci Gold Cup Paris Eiffel Jumping. Vlak bij de Eiffeltoren werd in de barrage van de zware vijfsterren Grand Prix gestreden door zeven topruiters om 200.000 euro. Maikel van der Vleuten (Someren) en Harrie Smolders (Grobbendonk) deden in de regen goede zaken, Van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B werd tweede en Smolders op Emerald pakte de zesde plaats.

Er gingen 41 topcombinaties in de Grand Prix van start over een zwaar [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

KNHS-Hartog Lucerne Trophy voor Hessel Hoekstra

Berichtdoor Carolien » 07 jul 2014, 21:12

Na acht voorrondes is zaterdag 5 juli de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden in Bunschoten. De winst in deze rijstijlcompetitie ging uiteindelijk naar Wessel Hoekstra (Lelystad) met zijn pony Easter Confetti BB.

Oorspronkelijk zou de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy tijdens het concours van Blaricum verreden worden. Dit traditionele concours kon helaas geen doorgang vinden, maar gelukkig werd in Bunschoten bij Stal Groenendaal een alternatief gevonden. Bondscoach Rob Ehren [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

KNHS-Subli competitie jonge dressuurpaarden in Oudenbosch

Berichtdoor Carolien » 07 jul 2014, 21:13

In het kader van de Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch stonden ook wedstrijden op het programma in het kader van de KNHS-Subli Competitie voor 4-, 5- en 6-jarige dressuurpaarden. Door de vele afmeldingen kwamen bij de vierjarige dressuurpaarden slechts vijf combinaties in de ring, terwijl het aantal deelnemers bij de vijf- en zesjarigen beperkt bleef tot vier.

Vierjarigen

Voorzitter van de jury Mathie Boomaars had toch een aantal fijne combinaties gezien. Bij de vierjarigen zegevierde Yvonne [