Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Hans Peter Minderhoud tweede in WB Stockholm

Berichtdoor Carolien » 03 dec 2014, 09:47

In de vierde wedstrijd van de Reem Acra FEI wereldbekerwedstrijd voor dressuurruiters die in Stockholm werd verreden eindigden Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en Glock's Flirt (Florestan x Gauguin de Lully) als tweede. De zege bleef in Zweden en was voor Tinne Vilhelmson Silfvén met Don Auriello, terwijl haar landgenote Minna telde met Santana derde werd.

De eerste reactie van Hans Peter Minderhoud sprak boekdelen: "Met deze tweede plek ben ik super blij. Gisteren was het al helemaal top in de [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Deelnemers finale KNHS-Subli Kampioenschap

Berichtdoor Carolien » 03 dec 2014, 10:01

Zaterdag 20 december wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor de vijfde keer het KNHS-Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden verreden. De wedstrijden zijn live te volgen op http://www.clipmyhorse.tv.

De beste paarden uit de voorselecties in de rubrieken voor vier-, vijf- en zesjarigen dressuurpaarden zijn geplaatst voor deze finale van het kampioenschap. Bij de vierjarigen gaat bijvoorbeeld de NRPS-goedgekeurde hengst Forty (v.UB40) van start met Jennifer Sekreve (Elspeet [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Leopold van Asten pakt hoofdprijs in La Coruna

Berichtdoor Carolien » 14 dec 2014, 14:57

Leopold van Asten (Duizel) heeft zaterdagavond met VDL Groep Zidane (Heartbreaker x Calando) in het Spaanse La Coruna de hoofdprijs van 165.000 euro in de Longines Gran Premio weten te winnen. In de winning round met twaalf starters wisten naast Van Asten alleen de Ier Dennis Lynch met All Star en de Fransman Olivier Robert met Quenelle du Py wederom foutloos te blijven.

Leopold van Asten over zijn beide ritten: "Er stond in de eerste manche een reële proef, goed aan de maat en delicaat gebouwd [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Jeroen Dubbeldam uitgeroepen tot FEI Best Athlete of 2014

Berichtdoor Carolien » 15 dec 2014, 11:03

Springruiter Jeroen Dubbeldam (Weerselo) is zondagavond 14 december uitgeroepen tot ‘Reem Acra FEI Best Athlete 2014’. De regerend wereldkampioen werd gehuldigd tijdens de General Assembly van de internationale paardensportbond Fédération Equestre Internationale (FEI) in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Uit handen van aftredend FEI-president Prinses Haya ontving Dubbeldam de prestigieuze award, die eenmaal per jaar wordt uitgereikt aan de paardensporter die over acht verschillende discipline [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Scott Brash bewijst zijn klasse in Genève

Berichtdoor Carolien » 15 dec 2014, 11:22

Het internationale Indoor concours van Genève maakt samen met Calgary en Aken deel uit van de Rolex Grand Slam. Genève kent twee wedstrijden waarin het om veel geld gaat en de Brit Scott Brash harkte daarvan het meeste binnen. Op vrijdagavond zegevierde hij in de Rolex Top Ten Final, met daarin de eerste tien ruiters van de FEI Ranking, en op zondag middag zegevierde hij in de Rolex Grand Prix.

De eerste zege was goed voor 110.000 Zwitsers Francs en de zege in de Grote Prijs was goed voor 297. [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Edward Gal tweede in wereldbeker Londen

Berichtdoor Carolien » 18 dec 2014, 09:54

Regerend Olympisch, Wereld- en Europees Kampioene en winnaar van de Wereldbeker Finale in Lyon 2014 Charlotte Dujardin bleef met Valegro (Negro x Gershwin) ook in eigen huis, het Londense Olympia, ongeslagen. Nadat zij dinsdagavond de Grand Prix al met een wereldrecord score van 87.460% had afgesloten verpletterde zij ook in de Reem Acra FEI wereldbeker Kűr voor dressuurruiters de concurrentie.

Daarin scoorde zij opnieuw een wereldrecord van 94.300% en dat was een verbetering van het ook op ha [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Forty, Top’s Eddieni en Dion Johnson DVB KNHS-Subli kampioen

Berichtdoor Carolien » 21 dec 2014, 09:40

Forty (UB 40 x Contango), Top’s Eddieni (v.Johnson) en Dion Johnson DVB zijn de winnaars van het KNHS-Subli Kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014. Daarmee zijn de laatste KNHS kampioenen van dit jaar bekend. Voor de vijfde keer was Subli paardenvoerder sponsor van dit sfeervolle en redelijk goed bezochte evenement in Ermelo.

De finales in de drie leeftijdsgroepen werden beoordeeld door de heer Wolfs en de dames Huberts en Wolters. Zeventien vierjarigen namen deel aan de finale. Winnares Jenn [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Volle wereldbekerpunten voor Chardon in Londen Olympia

Berichtdoor Carolien » 21 dec 2014, 09:41

IJsbrand Chardon (Schipluiden) is in een zinderende wedstrijd in Londen Olympia tweede geworden in de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen. Chardon zette alles op alles, maar zijn aartsrivaal Exell was wederom sneller. De Australiër startte echter met een wild card waardoor Chardon de volle 10 wereldbekerpunten toebedeeld kreeg. De Zweed Fredrik Persson eindigde op de derde plaats.

Koos de Ronde (Zwartewaal) reed weliswaar heel snel maar tikte drie balletjes van de kegels en viel buiten de boo [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Van der Vleuten verdient vijf punten in Londen

Berichtdoor Carolien » 21 dec 2014, 19:52

Maikel van der Vleuten eindigde met VDL Groep Sapphire B in de wereldbekerwedstrijd in London op de twaalfde plaats. Daarmee verdiende de ruiter uit Someren 5 punten op weg naar de wereldbekerfinale in Las Vegas. Jur Vrieling verdiende in de Engelse hoofdstad geen punten en staat in de tussenstand van de wereldbeker op de negende plaats.

Hoewel de Van der Vleuten en Vrieling de laatste dagen al zeer goed op dreef waren tijdens de Olympia Horse Show in Londen zat het vanmiddag in de wereldbeker [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Willem Greve vierde in Frankfurt

Berichtdoor Carolien » 21 dec 2014, 19:53

Willem Greve (Markelo) eindigde met Carambole als vierde in de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt.
In de barrage viel bij de combinatie een balk. Greve was daarmee de beste van de vijf Nederlanders in deze wedstrijd, die gewonnen werd door de Duitse ruiter Patrick Stühlmeyer met Lacan 2.

Uitslag GP Hessen Frankfurt, CSI*** 1.55 m
1. Patrick Stühlmeyer (Dui), Lacan 2 (Lando x Contender), 0 -0, 35.66
2. Markus Renzel (Dui), Cassidy (Corrado I x Alacatraz), 0 – 0, 37.27
3. Steve Guerdat (Zwi), C [