Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Derde plaats voor Chardon in Wereldbekerfinale vierspannen

Berichtdoor Carolien » 09 feb 2015, 11:39

Na een zinderende strijd, waarin IJsbrand Chardon (Schipluiden) en titelverdediger Boyd Exell uit Australië fantastisch aan elkaar gewaagd waren, is Chardon vanmiddag derde geworden in de Wereldbekerfinale voor vierspannen in het Franse Bordeaux. Boyd Exell won opnieuw de titel, voor de Duitser Christoph Sandmann. Koos de Ronde (Zwartewaal) eindigde op de vijfde plaats.

Chardon was als laatste starter in de winning round uitstekend op weg om zijn Wereldbekertitel zeker te stellen toen het noodl [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Gerco Schröder derde in Grote Prijs Bordeaux

Berichtdoor Carolien » 09 feb 2015, 11:40

Net als vorige week in Villach-Treffen eindigde Gerco Schröder (Tubbergen) vandaag met Glock’s Cognac Champblanc op een derde plaats in een Grote Prijs, vandaag in Bordeaux. Het verschil: vorige week op driesterren-niveau, vandaag op het hoogste vijfsterren-niveau. Daniel Deusser (Duitsland) pakte de winst met Espyrante.

Elf combinaties plaatsen zich voor de barrage waarin Schröder lange tijd aan de leiding ging. Pas de laatste twee starters Deusser en Kevin Staut wisten zijn foutloze resultaa [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Hoog niveau in Para dressuur Trophy Vragender

Berichtdoor Carolien » 09 feb 2015, 12:10

Negen combinaties reden een A-kaderscore in de eerste wedstrijd van de tweede cyclus van de KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. “Dat zegt genoeg over het hoge niveau van de proeven. Er werd dan ook uitstekend gereden door mijn ruiters”, blikt bondscoach Joyce Heuitink tevreden terug. Nicole den Dulk, Sanne Voets en Frank Hosmar wonnen hun (gecombineerde) grades.

Nicole den Dulk (Elen, B) reed met Wallace (v.Future) de winnende proef in de gecombineerde grade 1B [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

KNHS lanceert Para Men Trophy

Berichtdoor Carolien » 23 feb 2015, 09:57

In navolging van de succesvolle Para Dressuur Trophy lanceert de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie komend menseizoen de KNHS-Para Men Trophy. Deze speciale competitie voor paramenners wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation.

De competitie voor de Nederlandse paramenners start tijdens de nationale en internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas van 16 tot en met 19 april. Vervolgens komen de menners aan start in Hellendoorn (13 en 14 juni) en Beekbergen (16 t/m 19 [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Sneekes-zussen op het podium in de Wereldbekerfinale voltige

Berichtdoor Carolien » 23 feb 2015, 09:59

Esther en Carola Sneekes zijn gisteren tweede geworden in de Wereldbekerfinale voltige in het onderdeel pas-de-deux. Carola wist in de individuele finale de vijfde plaats te bemachtigen.

Door diverse afzeggingen bestond de concurrentie slechts uit een ander pas-de-deux. In de eerste ronde lieten de zussen Carola en Eshter op Nolan - met hun moeder Marjo aan de longe - op overtuigende wijze hun nieuwe kür zien. Gisteren hadden ze enkele schoonheidsfoutjes en behaalden daarmee op de tweede plaat [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Revanche in KNHS Para Dressuur Trophy

Berichtdoor Carolien » 23 feb 2015, 10:00

Sabine Peters, Lotte Krijnsen en Rixt van der Horst namen sportieve revanche in de Para Dressuur Trophy wedstrijd in Genemuiden. Waren ze in de vorige wedstrijd nog tweede, nu pakten ze de winst in Grades 4, 3 en 2. Herman Smit en Paulien Albers jureerden 17 combinaties in deze tweede wedstrijd in de serie van drie op weg naar de tweede kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant. De KNHS Para Dressuur Trophy wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation.

Sabine Peters won in Grade 4 met haa [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Eveline Bos beste in Felix Juristen Cup Genemuiden

Berichtdoor Carolien » 23 feb 2015, 10:01

Eveline Bos was de overtuigende winnares in de derde competitiewedstrijd van de KNHS Felix Juristen Cup. De jury waardeerde haar proef met 74,02 procent. "Elke wedstrijd scoor ik en half procent hoger, een mooie opsteker op weg naar EK", vertelt de 15-jarige VWO scholiere. In de mooie accommodatie van de Zwartewaterruiters in Genemuiden kwamen 39 amazones aan start in deze competitie voor Z2 pony-combinaties.

"Dit jaar is mijn laatste kans om naar het EK te gaan. Ik word 16, dus moet het echt g [