Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Para-dressuurcombinaties voor Indoor Brabant bekend

Berichtdoor Carolien » 06 mar 2015, 10:19

De negen combinaties die volgende week donderdagavond bij Indoor Brabant meedoen aan de KNHS Para Dressuur Trophy zijn bekend. Na de laatste wedstrijd in Susteren is de stand opgemaakt. In manege Katsbek wonnen Nicole den Dulk, Lotte Krijnsen en Frank Hosmar hun Grades tijdens de laatste selectiewedstrijd.

Nicole den Dulk hoefde voor de wedstrijd in Manege Katsbek in Susteren niet ver te reizen. In Grade 1B was Nicole, die in het nabijgelegen Elen woont, concurrent van zichzelf. Met Wallace (v [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Vicky Helthuis beste juniore bij Indoor Brabant

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 14:57

De hoed ging af voor Vicky Helthuis en Chappeau in de derde wedstrijd van de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie die bij Indoor Brabant in de Peelhal werd verreden. Vicky won de wedstrijd als laatste starter van de vijftien in de barrage. Leontine Bruin en Colino eindigden als tweede, voor Ralph Slaats en Lady Antara.

Er werd in het basisparcours van ontwerper Quinten Maertens goed gereden door de Junioren. Met 15 foutlozen van de 35 starts leek de strijd zich los te gaan barsten in de barrage. Ec [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nicole den Dulk winnaar KNHS Para Dressuur Trophy

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 14:58

Nicole den Dulk won v met haar paard Wallace met een prachtige score van 78,833 procent de Kür op Muziek en daarmee de tweede kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. “Toen ik klaar was dacht ik, ik heb een leuk ritje gereden, maar niet winnend. Ongelooflijk. Dit is de eerste keer dat ik een Kür win.”

Nicole den Dulk (Elen, B) is uitgelaten en straalt na de overwinning in de tweede kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy di [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Jill Huybregts wint Rabo U25 Cup op Indoor Babant

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 14:59

Misschien nog wel het meest tot verrassing van haar zelf won Jill Huybregts de Rabo U25 Cup tijdens Indoor Brabant. Favoriete Dinja van Liere veroverde de tweede plaats Kim Schmid en de fraaie Theodoor werden door de jury als derde geplaatst. “Het had niet mooier gekund, ik woon hier op tien minuten afstand, het is de eerste keer dat ik op Indoor Brabant rijd en dan nog winnen ook”, straalt Jill Huybregts uit Drunen.

Met een mooi percentage van 71,628 ging Jill Huybregts als laatste starter ove [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Rabo Talententeam 2015 bekend gemaakt op Indoor Brabant

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 15:01

Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens Indoor Brabant als het Rabo Talententeam 2015 van de paardensportbond. Tien ruiters, waaronder maar liefst vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van Rabobank de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch kader voor de senioren. Het Rabo Talententeam bestaat uit vier springruiters, twee eventers, drie dressuuramazones en een para-dressuuramazone.

De tien leden [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Edward Gal onoverwinnelijk in Den Bosch

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 15:06

Dressuurruiter Edward Gal (Harskamp) won dit weekend alles wat er te winnen viel in Den Bosch. De belangrijkste overwinning in de wereldbekerkwalificatie was overtuigend, maar ook niet foutloos. Vijf keer stond Gal vooraan in de prijsuitreiking. Door zijn winst in de FEI Reem Acra wereldbekerwedstrijd tijdens Indoor Brabant is Edward ook winnaar geworden van de eindstand in de West-Europese league en gaat hij als een van de favorieten van start in de finale over vier weken in Las Vegas.

Het wor [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Edward Gal wint ook met Glock’s Voice

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 15:07

Spannend was het in de viersterren Kür op Muziek. Het verschil tussen Glock’s Voice en Glock’s Johnson TN was maar tweetiende procent in het voordeel van Voice en Edward Gal, die daarmee zijn vierde opeenvolgende winst boekte bij Indoor Brabant. Het was tot het laatste moment spannend met een heel hoog niveau in de top, met de beloftevolle combinaties Fanny Verliefden uit België op de derde en KNHS-Indoorkampioenen Diederik van Silfhout met Bonzanjo op de vierde plaats.

Edward Gal kreeg zijn vi [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

10 dressuurkampioenen bij KNHS Indoorkampioenschappen pony's

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2015, 15:13

In het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen 2015 werden elf dressuurkampioenen bij de ponyruiters gehuldigd. In alle klassen werd volop strijd geleverd. In de hoogste klasse Z2, gewonnen door Zoe Kuintjes uit Aalsmeer, gaat het om meer dan alleen de titel. Daar staat ook de selectie richting het EK op het spel. In de klassen er onder was het jong talent dat zegevierde.


Volkslied klinkt voor Z2-kampioene Zoe Kuintjes

Als apotheose van een prachtige dag met ponydressuur werd Zoe Kui [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

KNHS Roelofsen Jeugd Competitie Indoor Brabant

Berichtdoor Carolien » 18 mar 2015, 08:48

De ponyruiters en de deelnemers aan de Children-rubriek in de KNHS Roelofsen Jeugd Competitie reden hun derde wedstrijd tijdens Indoor Brabant in de Peelhal. Lotte Teuns stond als eerste starter in de barrage haar voorsprong niet meer af. Niels Jonkers was oppermachtig bij pony’s in de Zware Tour. Niels Bulthuis won al zijn derde wedstrijd op rij bij de Children.

Niels Bulthuis wint ook bij Indoor Brabant

Het was weer Niels Bulthuis (Kinrooi) die er met de winst van door ging bij de Ch [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

FEI Nations Cup Eventing 2015 van start

Berichtdoor Carolien » 18 mar 2015, 08:49

Komend weekend gaat in het Franse Fontainebleau de FEI Nations Cup Eventing 2015 van start. Bondscoach Martin Lips vertrekt met een sterk team naar Frankrijk en hoopt komend jaar op nog zeker vijf andere landenwedstrijden met een volledig team aan de start te verschijnen.

Nederland eindigde afgelopen jaar op een gedeelde vierde plaats in de FEI Nations Cup competitie, samen met het unieke WK brons dat werd gewonnen, schept dat ook voor dit jaar verwachtingen.
Afgelopen jaren deed de Oranje se [