Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Fraser King komt Nederlandse eventing versterken

Berichtdoor Carolien » 03 mei 2015, 12:37

Bondscoach Martin Lips kan een nieuwe ervaren ruiter verwelkomen die voor Nederland gaat rijden. De uit Nieuw Zeeland afkomstige Fraser King heeft een Nederlandse moeder en -paspoort en zal vanaf nu ook onder Nederlandse vlag gaan starten.

Bondscoach Lips is blij met de komst van een potentiële team kandidaat: “Fraser is een goede ervaren ruiter die op driester niveau al veel goede dingen heeft laten zien. In Nieuw Zeeland rijdt hij in de top mee. Van zulke ruiters hebben wij er hier zeker niet [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Springruiters vijfde in Landenwedstrijd Lummen

Berichtdoor Carolien » 03 mei 2015, 12:38

De Nederlandse springruiterequipe is in de eerste FEI Furusiyya Nations Cup van dit jaar als vijfde geëindigd. “Niet goed, maar wel pluspunten”, was de conclusie van bondscoach Rob Ehrens na afloop in het Belgische Lummen. Het Italiaanse team van de Nederlandse bondscoach Hans Horn was de verrassende winnaar van de seizoensopener.

Met een totaal van twintig strafpunten eindigden de springruiters Harrie Smolders, Frank Schuttert, Johnny Pals en Willem Greve samen met Zwitsers op de gedeelde vijf [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Laurie Touw met Gieltje in het A-kader

Berichtdoor Carolien » 23 mei 2015, 10:28

Laurie Touw (Biddinghuizen) is met haar pony Gieltje opgenomen in A-kader springen. Laurie en Gieltje vormen al langer een succesvolle combinatie. De laatste maanden behaalden ze goede resultaten in Lier, Fontainebleau, Roosendaal en Wierden.

Laurie Touw en Gieltje (v.Kantje’s Ronaldo) maakten deel uit van de Nederlandse equipe die derde werd in de Landenwedstrijd in Lier. Daarin reden zij een tweede manche met slechts 1 strafpunt.
In de Grote Prijzen van Roosendaal en Wierden eindigden Laurie [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlandse springruiters tweede in Landenwedstrijd Rome

Berichtdoor Carolien » 23 mei 2015, 10:30

De Nederlandse springruiters zijn op een hele mooie tweede plaats geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome. Alleen de Britten deden het beter. Zijn maakten maar 1 tijdfout over twee manches. Onze wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder finishten met slechts vier strafpunten. “Heel goed, we zaten er heel dichtbij”, aldus een tevreden bondscoach Rob Ehrens.

Met drie foutloze parcoursen in de tweede omloop van Maikel van der Vleuten met VD [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Eventing Maarsbergen levert ook dit jaar mooie sport

Berichtdoor Carolien » 26 mei 2015, 08:11

Op 22 en 23 mei is in Maarsbergen de bij de Nederlandse eventers populaire CIC1 en 2* wedstrijd verreden. Ook dit jaar stond er weer in prachtige cross in de unieke omgeving van Landgoed Maarsbergen. Nederlandse overwinningen waren er voor Remco Bouwens en Marcella de Kam.

In de CIC2* klasse liet de cross heel wat dromen vervliegen. Van de 55 combinaties die van start gingen, haalden er 22 de finish niet. De hindernissen waren uiterst fair maar pittig. Vooral de twee watercombinaties leverden d [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Dubbeldam en Van der Vleuten 2 en 3 in Grote Prijs Rome

Berichtdoor Carolien » 26 mei 2015, 08:13

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam is met SFN Zenith N.O.P. tweede geworden in de prestigieuze Grote Prijs van Rome, met een totaal van 2 strafpunten. Maikel van der Vleuten maakte met zijn merrie VDL Groep Arera C een tijdfout meer over de twee omlopen en eindigde als derde. De winst ging naar de Zweed Henrik van Eckermann, die met Cantinero ook tegen een tijdfout aanliep in de beslissende ronde. “De Grote Prijs van Rome is een klassieker in de springsport, die had ik graag willen winnen”, aldus D [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Bart van der Maat wint zijn eerste Grote Prijs in Roosendaal

Berichtdoor Carolien » 26 mei 2015, 08:13

“Geweldig. Het viel vandaag allemaal op zijn plaats”. Aan het woord is Bart van der Maat (Houten) die in Roosendaal bij Den Goubergh zijn eerste tweesterren Grote Prijs won. Met de schimmel Java Kvarnas troefde hij zijn elf concurrenten in de barrage af.

In de Grote Prijs plaatsten twaalf van de 34 combinaties zich voor de barrage. Naast winnaar Van der Maat waren dat voor Nederland Piet Raijmakers jr (Asten), Bart de Bruijn (Driebergen-rijsenburg) en Joy Lammers (Hamont).
“Ik reed als derde [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Bruggink en Schuttert 1 en 2 in Grote Prijs Ebreichsdorf

Berichtdoor Carolien » 26 mei 2015, 08:14

Gert Jan Bruggink won met MCB Ulke de Glock’s Grote Prijs van Ebreidchsdorf door in racetempo het resultaat van landgenoot Frank Schuttert en Winchester HS te verbeteren. Bruggink was grootverdiener op het concours in Oostenrijk. Op zondag won hij de hoofdrubriek met Johnny Pals en Vignet op de tweede plaats. Een super weekend na en teleurstellend optreden vorige week in La Baule. “Ik moet mijn excuses maken aan Rob Ehrens”, lacht Bruggink.

In de Gaston Glock’s Grote Prijs kozen alle zes combin [