Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Fantastische zevende plaats voor Tim Lips in Luhmühlen

Berichtdoor Carolien » 22 jun 2015, 07:44

In de viersterren eventing wedstrijd in het Duitse Luhmühlen heeft Tim Lips (Breda) met zijn pas negenjarige Bayro vandaag een zeer knappe zevende plaats behaald. Voor dit paard een top debuut op dit niveau in een ijzersterk deelnemersveld.

Lips begon de wedstrijd al met een mooie dressuurscore van 40.80 en voegde er in de cross slechts enkele tijdfouten aan toe. Een twaalfde plaats na de cross was hun deel. In het afsluitende springen ging de schimmel met veel macht foutloos rond waardoor de [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Leopold van Asten beste Nederlander in Grote Prijs Rotterdam

Berichtdoor Carolien » 22 jun 2015, 07:46

Nederlands kampioen Leopold van Asten (Duizel) was zondagmiddag de beste landgenoot in de Grote Prijs van de Port of Rotterdam. Met VDL Groep Zidane vinden we Van Asten op de elfde plaats. De winst ging naar de Amerikaanse amazone Lucy Davis met haar vosruin Barron. “Toch heb ik voor mijn gevoel niet langzaam gereden. Ik dacht na mijn rit dat ik zesde zou worden”, laat Van Asten weten.

Van Asten plaatste zich samen met Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. en Harrie Smolders met E [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlandse tweespanrijders laten progressie zien in Lähden

Berichtdoor Carolien » 22 jun 2015, 07:47

De Nederlandse tweespanrijders hebben dit weekend tijdens de internationale menwedstrijd in het Duitse Lähden progressie laten zien. Tijdens deze tweede observatiewedstrijd voor het WK eindigden zes van de elf menners in de top 15. Tristan Verheijen (Weert) zette met de zevende plaats in het totaalklassement het beste Nederlandse resultaat neer.

Oud wereldkampioen Harrie Verstappen (Eersel) stond na een goede dressuur en een zeer sterke marathon op een mooie vierde plaats in het tussenklassemen [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Eyecatcher, Future en Gigi Valentina winnen in Moergestel

Berichtdoor Carolien » 24 jun 2015, 07:51

“Leuke paarden in de kopgroep”, was het oordeel van Jeannette Wolfs en Jacqueline Noorbergen, die de selectiewedstrijd van het KNHS Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Moergestel beoordeelden. Op kop plaatsten ze de vierjarige Gigi Valentina van Chantal Nijpjes, Femke de Laat won met Future bij de vijfjarigen en de eerste twee plaatsen in de categorie van de zesjarigen ging naar Joyce van Opbergen met Eyecatcher en Quatergold.

“De zesjarige Eyecatcher was het eerste paard wat we i [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlands team landenwedstrijd ponymennen Minden bekend

Berichtdoor Carolien » 26 jun 2015, 08:40

Bondscoach Ad Aarts (Liessel) heeft het team bekend gemaakt, dat van 8 tot en met 12 juli deelneemt aan de landenwedstrijd voor enkel-, twee-en vierspan pony’s in het Duitse Minden.

Het team bestaat uit 9 deelnemers, drie per categorie:
Enkelspan pony:
- Melanie Becker (Klaaswaal)
- Tonnie Cazemier (Jonkersvaart)
- Marissa Schuiling (Herveld)

Tweespan pony:
- Yvonne Hovens (Beesel)
- Manon van Kasteren (Veghel)
- Dirk Neerincx (Elst, Gld)

Vierspan pony:
- Jan de Boer (De Vecht)
- Bram Chardon [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Tim Lips met Bayro in het Olympisch kader

Berichtdoor Carolien » 26 jun 2015, 08:42

Eventingruiter Tim Lips (Made) en Bayro zijn na hun geweldige zevende plaats afgelopen weekend in de zware viersterren wedstrijd van Lühmühlen opgenomen in het Olympisch kader. Het talentvolle duo zet de ene na de andere goede prestatie neer. De Olympische Spelen van Rio de Janeiro staan dan ook bovenaan de agenda.

De promotie naar het Olympisch kader danken Tim Lips (30) en de negenjarige schimmelruin Bayro (Casantos x Corland) aan hun uitstekende prestaties in de afgelopen maanden. De zevende [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Ride & Run groot succes!

Berichtdoor Carolien » 28 jun 2015, 08:58

De eerste editie van Ride & Run zit er op. Een kleine vierhonderd hardlopers en ruiters passeerden vandaag de finish na een ronde van 5 of 10 kilometer over de prachtige Ermelose heide tegenover het Nationaal Hippisch Centrum.

De deelnemers hadden geluk met het weer. Na één hoosbuitje werd het een prachtige dag met hier en daar een zonnetje en een lekker windje om wat verkoeling te bieden. Een bont gezelschap maakte vandaag de heide onveilig. Vaders met dochters, vriendinnen, partners, jon [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Genieten op de derde editie van de Paard&Leven Dag

Berichtdoor Carolien » 28 jun 2015, 09:00

Ruim 200 combinaties genoten op zaterdag 27 juni van de derde editie van de Paard&Leven Dag. Op deze doe-dag met je paard konden ruiters en menners deelnemen aan verschillende clinics en workshops op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Tijdens de dressuur- en spring- en crosslessen werd er fanatiek geoefend, terwijl het er tijdens het oefenspringen en -dressuur serieus aan toe ging. “Een mooie oefening voor de Hippiade straks werd er met een glimlach gezegd.”

Tijdens deze veelzijdig [