Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

KNHS Springcompetities voor de jeugd gaan van start

Berichtdoor Carolien » 02 jan 2017, 19:13

Luzac Jeugdcompetitie en KNHS- Hartog Lucerne Trophy gaan weer beginnen

Op 8 januari gaat in Utrecht de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie van start. De eerste wedstrijd in het kader van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy staat op 15 januari in De Mortel op het programma. De Beide competities hebben het doel de springsport voor de jeugd te helpen ontwikkelen en de doorstroming te bevorderen.

KNHS-Luzac Jeugdcompetitie
De KNHS-Luzac Jeugd Competitie is er voor de categorieën Young Riders, Junioren, Childr [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Sterke strijd bij KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen

Berichtdoor Carolien » 08 jan 2017, 19:38

Vandaag is in Utrecht de eerste wedstrijd van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen verreden. In de accommodatie van de Voornruiters in De Meern werd er door de jonge ruiters volop strijd geleverd. Bondscoaches Luc Steeghs (Kessel) en Edwin Hoogenraat (Lijnden) waren beide goed te spreken over de verrichtingen van hun ruiters.

De KNHS-Luzac Jeugdcompetitie kent rubrieken voor pony´s, Children, Junioren en Young Riders. Met een totaal van 80 starts was deze eerste wedstrijd direct goed bezet.

[

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Ruiter Sjaak Sleiderink wint tweesterren GP Drachten

Berichtdoor Carolien » 16 jan 2017, 21:19

Sjaak Sleiderink (Denekamp) is helemaal terug in de springsport. De talentvolle springruiter uit Denekamp won met Complemento de tweesterren Grote Prijs van Drachten. Routinier Leon Thijssen kwam dichtbij de tijd van Sleiderink en finishte als tweede voor de Duitser Lennard Hauschild, de enige buitenlander in de barrage.

Sjaak Sleiderink hoorde jaren tot de grote talenten van de Nederlandse springsport. Twee jaar geleden besloot hij de sport vaarwel te zeggen en ging bij zijn vader in het bedr [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Annemarieke Roling op herhaling in KNHS-Para Dressuur Trophy

Berichtdoor Carolien » 22 jan 2017, 17:56

Annemarieke Roling-Nobel heeft met haar paard Doo Schufro ook de tweede wedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy gewonnen. In Zuidwolde beloonde de juryleden haar individuele proef met 65,29 procent. Daphne Meulenbroek is met Zazia goed bezig in de competitie. Na de derde plaats in Genemuiden eindigde ze in Zuidwolde als tweede.

Ellen van den Berg, die samen met Thea Mandemaker de proeven jureerde in de tweede seizoenwedstrijd van de KNHS-Para Trophy, was enthousiast over winnares Annemariek [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Na pech toch derde plek voor Chardon in Leipzig

Berichtdoor Carolien » 23 jan 2017, 19:03

De competitie in de wereldbeker voor vierspannen in Leipzig begon afgelopen vrijdag zeer onfortuinlijk voor IJsbrand Chardon (Schipluiden). Na een laatste plek in de opwarmronde wist Chardon gisteren toch door te dringen tot de ‘winning round’. Daarin werd hij fraai derde en pakte kostbare wereldbekerpunten.

Materiaalpech in de vorm van een kapotte leidselgesp maakte dat Chardon kansloos was in de inloopronde van vrijdag. Gevolg was dat hij zondag als eerste van start moest gaan. “Het is een na [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Sanne Thijssen Rabo Talent van het Jaar 2016

Berichtdoor Carolien » 28 jan 2017, 10:18

Sanne Thijssen (Sevenum) is Rabo Talent van het Jaar 2016. De achttienjarige springamazone ontving de prestigieuze jaarprijs vrijdagmiddag tijdens de KNHS-huldiging op Jumping Amsterdam uit handen van Wiebe Draijer namens Rabobank en Anky van Grunsven, ambassadrice van het Rabo Talentenplan. Sanne volgt hiermee springamazone Lisa Nooren (Engis, België) op.

Sanne Thijssen heeft nu al een palmares waar menig professioneel ruiter jaloers op zou zijn. Ze prolongeerde in 2016 haar Nederlandse titel [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Luzac Jeugdcompetitie Springen in Vragender

Berichtdoor Carolien » 28 jan 2017, 19:12

Op 28 januari is in Vragender de tweede etappe van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen verreden. Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde werd er onder toeziend ook van bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat verbeten strijd geleverd.

Children
Net als tijdens de eerste wedstrijd in De Meern won de pas 12-jarige Irene van den Hof (Slagharen) de rubriek voor Children. Ditmaal deed ze dat met Estelle. Met haar troef Tenerife, waarmee ze vorige keer won, werd ze nu derde. Tussen Irene i [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Ben Schröder beste Nederlander in GP Jumping Amsterdam

Berichtdoor Carolien » 30 jan 2017, 08:30

De beste prestatie van een Nederlandse springruiter in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam kwam op naam van Ben Schröder (Tubbergen). Hij reed zijn eerste 1.60m wedstrijd met Davino Q en eindigde gelijk in de top 5. “Ik ben hier heel tevreden mee. De stijgende lijn van Davino Q is ongelooflijk.” Het hoofdnummer van Jumping Amsterdam schreef de Fransman Patrice Delaveau op zijn naam.

De Fransman reed als laatste van de negen combinaties in de barrage. Met scherpe wendingen en de snelheid van zi [