Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Titels voor Van Zwambagt, Brouwer en Van der Werken

Berichtdoor Carolien » 05 mar 2017, 19:33

Op de eerste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur voor de breedtesport won Febe van Zwambagt (19, Bergharen) haar twaalfde titel in haar loopbaan. Met RS2 Emporio was ze de beste in de klasse ZZ-licht. Kirsten Brouwer (Riel) prolongeerde haar titel in de klasse Z2, nu met de swingende hengst Sultan des Paluds. In de klasse Z1 pakte Rianne van der Werken (Herpen) het goud.

Met de overwinning in de Kür op Muziek in de klasse ZZ-licht op de KNHS-Indoorkampioenschappen pakte Febe van Zw [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Mart IJland wint KNHS-Hartog Lucerne competitiewedstrijd Bal

Berichtdoor Carolien » 05 mar 2017, 19:36

Zaterdag 4 maart is er in Balkbrug een competitiewedstrijd verreden om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. Er verscheen in de Diamanthal in Balkbrug, de thuisbasis van ponyclub Avereest e.o., een groot deelnemersveld aan de start met combinaties uit het hele land. Mart IJland kwam met zijn pony Pepsi MP als winnaar uit de bus.

Winnaar Mart IJland (Denekamp) was eerder ook al succesvol in de competitiewedstrijden van zowel de KNHS-Hartog Lucerne competitie als de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen. [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Felle strijd in finale KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Berichtdoor Carolien » 07 mar 2017, 08:35

In het Limburgse Kronenberg is zondag 5 maart de finale verreden van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen. In de prachtige accommodatie van Equestrian Centre De Peelbergen werd er volop strijd geleverd om de competitiewinst. Thomas Arendsen Raedt, Sven Peters, Pam Nieuwenhuis, Beau Schuttelaar en Meike Zwartjens gingen er met de zege vandoor.

Eerder dit jaar zijn er vijf competitiewedstrijden verreden in het kader van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen. Combinaties die aan minimaal twee [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Stichting Veilige Paardensport start veiligheidscampagne

Berichtdoor Carolien » 07 mar 2017, 08:41

Deze maand start de nieuwe voorlichtingscampagne van Stichting Veilige Paardensport (SVP); Veilig paardrijden, niet vanzelfsprekend. Het doel van deze campagne is het creëren van meer bewustzijn over veilig paardrijden en Stichting Veilige Paardensport.
Met de campagne wil SVP laten zien dat er op hippische accommodaties met een veiligheidscertificaat wordt nagedacht over en gewerkt aan veiligheid. Daarnaast ondersteunt de stichting accommodatiehouders bij het uitdragen van de boodschap dat vei [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

KNHS start pilot dressuur voor Children

Berichtdoor Carolien » 07 mar 2017, 20:06

Van 9 tot en met 13 augustus vindt bij Den Goubergh in Roosendaal het Europees Kampioenschap dressuur voor Junioren, Young Riders en Children plaats. Dressuur voor Children – kinderen op paarden in de leeftijd van 12 tot 14 jaar – klinkt nieuw. Internationaal bestaat deze rubriek al langer. In Nederland nog niet. In navolging van de Children-rubrieken springen start de KNHS met een pilot Children-dressuur.

De springwedstrijden met paarden gereden door kinderen (Children) zijn al aardig ingebu [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Spannende finales KNHS/FNRS Springcompetitie

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2017, 20:54

Vandaag zijn tijdens het internationale topconcours Indoor Brabant de finales verreden van de KNHS/FNRS Springcompetitie. Het talrijke enthousiaste publiek kon genieten van fanatiek strijdende ruiters, afkomstig van FNRS Ruitersportcentra uit het hele land. Sem van Dijk, Tess Tolsma en Carmen Ledder wonnen de verschillende rubrieken. Best springende ruitersportcentrum werd Stal Groenendaal uit Bunschoten.

Via diverse regiofinales en een halve finale hadden de ruiters zich geplaatst voor deze m [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Leopold van Asten zegeviert op Indoor Brabant

Berichtdoor Carolien » 15 mar 2017, 20:55

Met een magistrale barrage heeft Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. vanmiddag de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant gewonnen. Het Oranje feest was compleet met de tweede plaats voor Wout Jan van der Schans met Capetown en de derde plaats voor Marc Houtzager met Sterrehof´s Calimero in de vijf sterren Grote Prijs.

De een, twee, drie van de Nederlandse ruiters vormt een geweldige afsluiting van vier dagen topsport tijdens Indoor Brabant. Een unieke prestatie in het ijzersterke deelnem [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlandse topruiters aan start bij Wereldbekerfinales 2017

Berichtdoor Carolien » 24 mar 2017, 17:00

Vanaf woensdag 29 maart tot en met zondag 2 april worden in het Amerikaanse Omaha, Nebraska de FEI Wereldbekerfinales voor de spring- en dressuurruiters verreden. Voor Nederland zullen springruiters Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten en dressuurruiters Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Madeleine Witte-Vrees aan de start verschijnen.

Dressuur
Bij de dressuur is Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) de titelverdediger. De ruiter reist naar Amerika met zijn paard Glock´s Flirt waar [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Knappe winnaars in KNHS-dressuurcompetities Berkel-Enschot

Berichtdoor Carolien » 27 mar 2017, 09:54

In Berkel-Enschot bij RSV de Cavalieren zijn zaterdag 25 maart competitiewedstrijden verreden van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup en van de KNHS-Para Dressuur Trophy. Daphne van Peperstraten, Jasmien de Koeyer en Nicole den Dulk werden de winnende amazones.

Jurylid Dirk de Haas was zeer enthousiast over de verrichtingen van de top-combinaties, maar ook over de accommodatie in Berkel-Enschot waar hij voor het eerst kwam. De Haas vertelt: “Het is echt een prachtige accommodatie. De hal is heel gro [