Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Springruiter Van der Vleuten zevende in tweede onderdeel Wereldbekerfinale

Berichtdoor Carolien » 02 apr 2017, 08:41

In het Amerikaanse Omaha is de tweede wedstrijd van de Wereldbekerfinale voor de springruiters verreden. De Nederlandse toppers Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten wisten daarbij helaas de barrage niet te halen. Met één strafpunt voor tijdsoverschrijding was Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. op plaats zeven de beste. Op een magistrale wijze won Amerikaan McLain Ward met HH Azur net als op de eerste dag de wedstrijd. Van der Vleuten staat op een met Van Asten gedeelde t [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Amazone Witte-Vrees vijfde in wereldbekerfinale dressuur

Berichtdoor Carolien » 02 apr 2017, 08:42

Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) is met haar hengst Cennin met een nieuw persoonlijk record als beste Nederlander op de vijfde plaats geëindigd in haar eerste FEI Wereldbekerfinale dressuur. Witte-Vrees bleef landgenoot Edward Gal 0.124 procent voor. De ruiter uit Oosterbeek vond zich met de hengst Glock’s Voice in de uitslag van de Wereldbekerfinale terug op de zesde plaats. De wereldbeker ging als verwacht naar de Duitse Isabell Werth en de merrie Weihegold.

“Dik tevreden”, is de reactie van [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Maikel van der Vleuten negende in Wereldbekerfinale springruiters

Berichtdoor Carolien » 04 apr 2017, 08:57

Springruiter Maikel van der Vleuten (Someren) heeft zich in de laatste wedstrijd van de Wereldbekerfinale van de springruiters met twee superieure foutloze ronden naar de 9e plaats gereden. Het is voor Van der Vleuten en zijn hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P al de vierde top 10 klassering in vijf wereldbekerfinales. Een bijzonder goed resultaat. Leopold van Asten (Duizel) eindigde als 13e met VDL Groep Zidane N.O.P. in de door de Amerikaan Mclain Ward gewonnen finale.

“Super”, is de eerste react [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Dressuurpaard Arlando verkocht

Berichtdoor Carolien » 04 apr 2017, 08:59

De dressuurhengst Arlando is verkocht aan de Deense amazone Anna Zibrandtsen. Met Diederik van Silfhout maakte Arlando sinds maart 2014 deel uit van het Olympische dressuurkader.

Diederik van Silfhout na het NK Dressuur in 2014 met de KWPN goedgekeurde hengst Arlando aangewezen als reserveruiter voor de Wereldkampioenschappen in Caen, waar hij meteen als 26-jarige leeftijd in actie mocht komen en er met het team brons werd gehaald. In 2015 namen Diederik en Arlando deel aan het EK Senioren in A [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Maikel van der Vleuten derde in 5* GP LGCT Mexico

Berichtdoor Carolien » 09 apr 2017, 18:36

Maikel van der Vleuten is op een knappe derde plaats geëindigd in de vijf sterren Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour van Mexico. De springruiter uit Someren deed dat met zijn paard VDL Groep Arera C.

Van der Vleuten drong door tot de zes combinaties sterke barrage van de zeer lucratieve Grote Prijs uit deze wedstrijd serie. Van der Vleuten is trots op zijn 12-jarige merrie. “Ze springt wat op haar eigen manier, maar ze geeft altijd alles om foutloos te blijven.” De winst in Mexic [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Gerrit Veenstra wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy Albergen

Berichtdoor Carolien » 17 apr 2017, 17:57

In Albergen is bij het Twentse Ros de vierde competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden. De 14-jarige Gerrit Veenstra was daarbij met zijn pony Gossie Gossie na twee omlopen afgetekend de beste.

Achter Gerrit Veenstra mocht Wynona Dethmers met Job K zich als tweede opstellen. Auke Feenstra met Milton werd derde. Winnaar Veenstra mocht met pony Funky de vierde prijs in ontvangst nemen.
De KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijden worden verreden over twee manches waarbij de eer [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Hosmar wint KNHS-Para Dressuur Trophy Vragender

Berichtdoor Carolien » 17 apr 2017, 18:02

Frank Hosmar heeft met zijn Paralympische troef Alphaville N.O.P. met overmacht de competitiewedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy in Vragender gewonnen. Achter Hosmar werd Lotte Krijnsen met Rosenstolz tweede en Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. derde.

Frank Hosmar was na afloop zeer tevreden. “Het was weer onze eerste buitenwedstrijd en het waaide best hard. Maar Alphaville was prima te rijden. Ik wil nog wel een wat behoudend rijden omdat ik anders het gevoel heb dat ik de controle kwi [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Oudkarspel heeft primeur KNHS- Schaap en Citroen Eventing Cup

Berichtdoor Carolien » 17 apr 2017, 18:03

Afgelopen weekend is in Oudkarspel de eerste wedstrijd van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup verreden. Met een overwinning in de klasse CIC2* deed Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker de beste zaken.

De KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup is een competitie die verreden wordt over alle internationale eventingwedstrijden op één, twee en drie sterren niveau in Nederland. Een goede klassering in een drie sterren wedstrijd levert daarbij meer punten op dan een zelfde klassering in een één [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

FNRS introduceert quickscan voor meer paardenwelzijn

Berichtdoor Carolien » 22 apr 2017, 11:25

De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) gaat meer aandacht besteden aan het welzijn van de paarden op aangesloten bedrijven. Daarom is er een welzijnsquickscan ontwikkeld, die tijdens de FNRS-sterrenkeuring uitgevoerd wordt. FNRS onderschrijft daarom de aanbevelingen uit de Gids voor Goede Praktijken, die aangeven wat er nodig om het welzijn en de gezondheid van paarden te borgen.
Sinds begin dit jaar nemen de inspecteurs de richtlijnen uit de Gids voor Goede Praktijken van de Sec [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

NK Springen 2017: Sven Peters juniorenkampioen

Berichtdoor Carolien » 23 apr 2017, 09:46

Sven Peters is de opvolger van Amber Meijer als Nederlands kampioen bij de junioren. Met zijn merrie Channel maakte de 18-jarige ruiter uit Enschede drie dagen lang en over vier parcoursen geen enkele springfout. Niels Kersten veroverde het zilver en Rowen van de Mheen was tijdens zijn eerste kampioenschap bij de paarden succesvol met brons.

Het was tot de laatste combinatie spannend in het Junioren-kampioenschap. Niels Kersten en Carefull en Sven Peters en Channel legden met een foutloze twee [