Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Zilver voor Junioren-dressuurteam bij het EK Roosendaal

Berichtdoor Carolien » 10 aug 2017, 17:56

Het Nederlandse junioren dressuurteam heeft de zilveren medaille geprolongeerd op het Europees Kampioenschap dressuur. Alleen de Duitse amazones waren in Roosendaal bij Den Goubergh sterker. Het team van Denemarken veroverde het brons. Bondscoach Alex van Silfhout: “Ik ben redelijk tevreden. Ik denk dat mijn combinaties allemaal top gepresteerd hebben. Maar het verschil met Duitsland is nog te groot.”

“Mijn ruiter en amazones hebben allemaal maximaal gepresteerd. Jammer was dat Daphne van Peper [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

EK Dressuur Jeugd: GOUD voor Children-team

Berichtdoor Carolien » 13 aug 2017, 08:30

GOUD voor het Nederlandse Children-team op het EK Dressuur jeugd in Roosendaal. Een fantastische prestatie. Pas in april van dit jaar is in Nederland een pilot gestart met de Children, voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar op paarden. Vier maanden later Europees Kampioen. “Geweldig. Boven verwachting”, reageert bondscoach Monique Peutz enthousiast.

“Echt geweldig. Ik ben helemaal verbaasd. Ik was eigenlijk niet bezig met punten en medailles. Eerst maar eens zien en hopen mijn jonge kinderen z [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

EK Dressuur Jeugd: brons voor Jasmien de Koeyer

Berichtdoor Carolien » 13 aug 2017, 08:31

Jasmien de Koeyer heeft met haar expressieve merrie Esperanza de derde medaille voor Nederland binnen gehaald op het Europees Kampioenschap Dressuur voor Young Riders. In de individuele proef won ze brons achter de Duitse amazones Hanna Erbe en Anna-Christina Abbelen. Esmee Donkers eindigde met Chaina als zesde, Lisanne Zoutendijk verzekerde zich met negende plaats van een plek in de finale morgen.

Vanochtend om 7.24 uur in de regen reed Jasmien de Koeyer haar proef Esperanza. Ze nam de leidin [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Goud voor Rowen van de Mheen bij EK springen Junioren

Berichtdoor Carolien » 14 aug 2017, 19:11

Rowen van de Mheen heeft vandaag in Samorin goud gewonnen op het EK springen voor junioren. Van de Mheen begon de finaledag op een tweede plaats, na een foutloze eerste manche ging de junior uit Hoevelaken al aan de leiding. Met een strakke tweede manche zonder fouten sprong hij met de imponerende schimmel Q-Verdi naar goud.

Rowen van de Mheen begon het Europees kampioenschap al sterk in het openingsparcours, waarin hij in de top van het klassement meedeed. In de landenwedstrijd leverde hij ver [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Sterke winnaars finale KNHS-Divoza Kampioenschap jonge dressuurpony’s

Berichtdoor Carolien » 20 aug 2017, 09:17

In Kootwijk werd vandaag gestreden om het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s. Na een spannende strijd kreeg Castenrayseweg’s Dreamboy met Sam van der Kuijl bij de zesjarigen het kampioenslint omgehangen. Bij de vijfjarigen kwam Don Davino Horse Point onder Kim Noordijk als beste uit de bus, terwijl Houdringe’s Raspoutin met Romy Schaftenaar bij de vierjarigen aan het langste eind trok.

Na het eerste onderdeel, waarbij de pony’s beoordeeld werden door juryleden Jacques Verkerk [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Teambrons voor Nederlandse para-dressuurruiters

Berichtdoor Carolien » 22 aug 2017, 17:52

De Nederlandse para-dressuurruiters hebben vandaag teambrons gewonnen op het Europees kampioenschap in Zweden. Het goud ging met overmacht en net als twee jaar geleden naar Groot-Brittannië, het zilver verrassend naar Denemarken. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. en Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. reden mooie scores. Gisteren was Sanne Voets nog goed voor individueel goud, vandaag had Demantur teveel last van spanning en kreeg de combinatie een tegenvallend resultaat.

Frank Hosmar won gister [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Tineke Vossenbelt, Yvonne Theunissen en Annelie Dekker kampioenen

Berichtdoor Carolien » 25 aug 2017, 19:23

De eerste Hippiade van dit seizoen op de terreinen en in de omgeving van het Nationaal Hippisch Centrum was die van de Endurance. De tweede Hippiade van deze discipline leverde drie kampioenen op. Tineke Vossenbelt reed Kien’s Dubai naar de tweede titel op rij, vorig jaar in klasse 2 vandaag in klasse 3 over 102 kilometer. Yvonne Teunissen won met haar schimmel Derham de afstand over 66 kilometer (klasse 2) en Annelie Dekker was met haar KWPN-er Zorenia de snelste in de klasse 1 over 36 kilomete [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Enrico van Manen en Marten Luiten winnen koningsnummers Hippiade pony’s

Berichtdoor Carolien » 27 aug 2017, 18:44

Dit weekend werden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo 43 titels verdeeld op de Hippiade pony’s. In totaal deden op 25 en 26 augustus bijna 1200 deelnemers mee aan de nationale breedtesportkampioenschappen van de KNHS. Enrico van Manen won met Emilinda de klasse ZZ, het koningsnummer bij het ponyspringen. De hoogste klasse bij de dressuur, de ZII, werd gewonnen door Marten Luiten met Movie Star.

SPRINGEN:

Spannende ontknoping in titelstrijd in hoogste klassen springen
De strijd [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Hippiade Voltige: Elfde titel op rij voor Carola Sneekes

Berichtdoor Carolien » 27 aug 2017, 18:45

Voor de elfde keer op een rij heeft Carola Sneekes de gouden medaille op de Hippiade Voltige in ontvangst mogen nemen. Zij kwam uit in de klasse ZZ en heeft samen met longeur Marjo Sneekes en het paard Safari H een 7,799 eindtotaal behaald en mag zich daarmee wederom kampioen noemen. In totaal werden op 25 en 26 augustus op het KNHS-centrum in Ermelo elf verschillende voltigetitels uitgereikt.

De laatste Hippiade kampioenen bij de voltige werden op zaterdag gehuldigd. Laila Boelsma en Patrick [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Goud voor IJsbrand Chardon en Nederlands team bij EK vierspannen

Berichtdoor Carolien » 27 aug 2017, 18:50

Voor de Nederlandse vierspanmenners was er vandaag een geweldige afsluiting van een fantastisch Europees kampioenschap. Het team bestaande uit IJsbrand Chardon, Theo Timmerman en Koos de Ronde won het goud en IJsbrand Chardon won individueel de titel.

De top zes na de marathon veranderde niet meer in de afsluitende vaardigheidsproef, toch was het bij laatste starter IJsbrand Chardon nog even heel spannend. Chardon wilde zijn paarden goed de piste laten zien en de schrik sloeg de Nederlandse ko [