Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Koos de Ronde pakt volle mep Wereldbekerpunten in Boedapest

Berichtdoor Carolien » 04 dec 2017, 17:01

Geheel onverwacht won Koos de Ronde (Zwartewaal) vanavond voor de derde keer op rij de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Boedapest. De Ronde had zich evenals IJsbrand Chardon (Schipluiden) en de Zwitser Jérôme Voutaz gekwalificeerd voor de Winning Round over hetzelfde parcours, maar was niet blij toen hij met 10 strafpunten voor afgeworpen balletjes de piste verliet.

“Ik dacht dat IJsbrand en Jérôme het zouden uitvechten om de eerste plaats en dat mijn kansen verkeken waren. Ik ben ook [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Springruiter Harrie Smolders vierde in vijfsterren Grand Prix Geneve

Berichtdoor Carolien » 11 dec 2017, 19:06

Harrie Smolders (Lage Mierde) is met zijn tophengst Don VHP Z als vierde geëindigd in de vijfsterren Rolex Grote Prijs van Geneve, een van de meest prestigieuze van het indoorseizoen en onderdeel van de Rolex Grand Slam. Smolders moest als eerste van start in de barrage, reed wederom foutloos, maar zag zijn tijd van 46.48 seconden verbeterd worden door drie concurrenten. De winst ging naar de nummer 1 van de wereld, de Amerikaan Kent Farrington.

Harrie Smolders was de eerste die er in slaagde [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Derde plaats voor Bram Chardon in Genève

Berichtdoor Carolien » 11 dec 2017, 19:08

Na een enerverende strijd in Genève is Bram Chardon (Schipluiden) op de derde plaats geëindigd in de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Genève. Boyd Exell won, voor de Duitser Georg von Stein.

In de eerste omloop ontstond er discussie bij de menners en de juryleden nadat Boyd Exell poort 15 omver had gereden en deze opnieuw opgebouwd moest worden omdat hij deze nog niet had genomen. Er volgde discussie over het moment waarop de bel klonk en het moment waarop Exell weer startte. De juryvoo [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Gerco Schröder wint met Glock’s London Grote Prijs Salzburg

Berichtdoor Carolien » 11 dec 2017, 19:09

Gerco Schröder (Tubbergen) heeft een fantastische overwinning geboekt bij de comeback op het hoogste niveau van zijn Olympisch zilveren toppaard Glock’s London. In Salzburg won het bekende duo de Grote Prijs op viersterren niveau. Marc Houtzager werd derde en Talent van het Jaar 2016 Sanne Thijssen reed naar de zevende plaats. In de wererldbekerwedstrijd in het Spaanse La Coruna was Maikel van der Vleuten op de achtste plaats de beste Nederlander.

In Salzburg was er een geweldig succes voor Ger [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Edward Gal en Glock’s Zonik derde bij wereldbeker debuut

Berichtdoor Carolien » 15 dec 2017, 19:20

Met de pas negenjarige hengst Glock’s Zonik heeft Edward Gal een knappe derde plaats behaald in de wereldbekerkwalificatie dressuur in Londen. Direct achter Gal eindigde Madeleine Witte-Vrees met Cennin op de vierde plaats. Winst ging naar de Zweed Patrik Kittel.

In de gisteren verreden Grand Prix, de kwalificatie voor de kür vandaag, wist Gal de overwinning naar zich toe te trekken. Een paar kleine foutjes en een nog iets lagere score voor het artistieke gedeelte, hielden hem vandaag in de kür [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Ruiter Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grote Prijs Olympia

Berichtdoor Carolien » 19 dec 2017, 18:10

Springruiter Harrie Smolders voegde vanavond weer een topklassering toe aan de vele successen van 2017. Met Zinius eindigde de ruiter uit Lage Mierde op de tweede plaats in de vijfsterren Grote Prijs van de Olympia Christmas Horse Show in London. Maikel van der Vleuten (Someren) bleef met zijn jonge talent Dana Blue ook foutloos in de barrage en mocht het vierde geld in ontvangst nemen. De Italiaan Alberto Zorzi won de Grote Prijs.

Harrie Smolders, de huidige nummer 5 van de wereldranglijst, sl [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

HORKA nieuwe kledingsponsor KNHS

Berichtdoor Carolien » 22 dec 2017, 19:38

Gisteren ondertekenden Bart Horst, directeur van HORKA International b.v. uit Zwolle, en KNHS hoofd communicatie, marketing & sponsoring, Esther Hendriksen het contract dat de leverancier van ruiter-, paarden-, en stalproducten de komende vier jaar aan de KNHS verbindt. HORKA wordt de officiële leverancier van de KNHS-teamkleding en neemt hiermee het stokje over van PK International Sportswear.

HORKA is een echt Hollands familiebedrijf, ooit begonnen met de productie en verkoop van caps en [