Nieuws


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Schaminee, Regelink en Wilken KNHS-kampioenen Eventing

Berichtdoor Carolien » 28 okt 2018, 20:54

In Barchem zijn zaterdag 27 oktober de KNHS Kampioenschappen Eventing voor paarden in de klasse L. M en Z verreden. Onder prachtige omstandigheden werden de titels gewonnen door Merel Schaminee, Esther Regelink en Jordy Wilken. In de teamwedstrijd, die werd verreden over de klasse L, ging de zege naar Noord-Brabant.

De eerste kampioene die gehuldigd werd was de 17-jarige Merel Schaminee. De studente reed in de klasse L met de ervaren Amati een sterke wedstrijd die begon met een goede dressuurpr [


Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Van Peperstraten ook in ZZ-Licht de baas bij Indoorkampioenschap

Berichtdoor Carolien » 18 mar 2018, 10:11

Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur is van start gegaan. Vandaag werd er strijd geleverd in de hoogste klasses van de basissport. Daphne van Peperstraten, Mara de Vries, Febe van Zwambagt en Romy Bemelmans wonnen goud.

Met twee overwinningen reed Daphne van Peperstraten haar Greenpoint’s Cupido vandaag naar het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse ZZ-Licht. De junioren amazone koos er voor om niet haar vorig jaar behaalde titel bij de junioren te verdedigen, maar ee [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Gal en Witte-Vrees naar Wereldbekerfinale Dressuur

Berichtdoor Carolien » 11 mar 2018, 18:43

In de wereldbekerkwalificatie voor de dressuurruiters die tijdens Indoor Brabant / The Dutch Masters is verreden, is Edward Gal met zijn Glock’s Zonik N.O.P. op een hele knappe tweede plaats geëindigd. Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin direct achter Gal op plaats drie. Duitse topfavoriet Isabell Werth won. Met deze resultaten hebben Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees een startbewijs bemachtigd voor de Wereldbekerfinale in Parijs op 13 en 14 april.

Edward Gal is blij met de progressie die z [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Nederlandse landenwedstrijd vierspannen 2018 in Valkenswaard

Berichtdoor Carolien » 17 feb 2018, 08:24

De Nederlandse landenwedstrijd voor vierspannen vindt in 2018 plaats in Valkenswaard. Van 23 tot en met 27 mei nemen diverse landenteams het tegen elkaar op in een unieke wedstrijd. De competitie is onderdeel van Driving Valkenswaard International (DVI) op de terreinen van Exell Equestrian in Valkenswaard.

Ieder land mag jaarlijks één officiële FEI Landenwedstrijd per discipline organiseren die dan de zogenaamde O-status krijgt. In Nederland werd deze landenwedstrijd voor het mennen sinds jaar [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Marc Houtzager winnaar Grote Prijs Jumping Amsterdam

Berichtdoor Carolien » 28 jan 2018, 19:44

Jumping Amsterdam kreeg een fantastische climax met vijf Nederlanders die de prijzen verdeelden in de barrage van de Grote Prijs. Marc Houtzager reed als laatste in de barrage en schreef de viersterren Grote Prijs op zijn naam met zijn crack Sterrehof’s Calimero. “Super mooi om te winnen. Zeker omdat Stoeterij Sterrehof mede sponsor is van de Grote Prijs”, lacht winnaar Houtzager.

“Ik wist niet of ik op schema lag om te winnen, toen ik aan mijn barrage bezig was”, kijkt Houtzager terug op zijn [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Edward Gal tweede in Wereldbekerwedstrijd Amsterdam

Berichtdoor Carolien » 28 jan 2018, 19:42

Edward Gal (Oosterbeek) is fantastisch tweede geworden in de wereldbekerwedstrijd voor dressuurruiters bij Jumping Amsterdam. Met zijn jonge hengst GLOCK’s Zonik N.O.P. was het pas de tweede wedstrijd op dit niveau. “Heel tevreden en ook heel bijzonder dat Zonik in zo’n korte tijd alweer zoveel beter is”, lacht Edward Gal, die alleen de Duitse Isabell Werth voor zich moest dulden.

Het publiek bedankte Edward Gal na zijn Kür op Muziek in de FEI Wereldbekerwedstrijd met een staande ovatie. En toe [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Wereldtoppers aan de start bij Jumping Amsterdam 2018

Berichtdoor Carolien » 21 jan 2018, 19:44

Van 25 tot en met 28 januari wordt het internationaal vermaarde paardensport evenement Jumping Amsterdam gehouden. De wereldtop van de paardensport is dan te bewonderen in de Amsterdamse RAI.

Jumping Amsterdam betekent vier dagen lang paardensport in de hoofdstad. Zowel voor de dressuur- als springruiters staan er internationale toprubrieken op het programma. Maar ook basisruiters en de Nederlandse para-dressuur top geven acte de préséance. De zondagochtend is zoals ieder jaar ingeruimd voor d [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

HORKA nieuwe kledingsponsor KNHS

Berichtdoor Carolien » 22 dec 2017, 19:38

Gisteren ondertekenden Bart Horst, directeur van HORKA International b.v. uit Zwolle, en KNHS hoofd communicatie, marketing & sponsoring, Esther Hendriksen het contract dat de leverancier van ruiter-, paarden-, en stalproducten de komende vier jaar aan de KNHS verbindt. HORKA wordt de officiële leverancier van de KNHS-teamkleding en neemt hiermee het stokje over van PK International Sportswear.

HORKA is een echt Hollands familiebedrijf, ooit begonnen met de productie en verkoop van caps en [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Ruiter Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grote Prijs Olympia

Berichtdoor Carolien » 19 dec 2017, 18:10

Springruiter Harrie Smolders voegde vanavond weer een topklassering toe aan de vele successen van 2017. Met Zinius eindigde de ruiter uit Lage Mierde op de tweede plaats in de vijfsterren Grote Prijs van de Olympia Christmas Horse Show in London. Maikel van der Vleuten (Someren) bleef met zijn jonge talent Dana Blue ook foutloos in de barrage en mocht het vierde geld in ontvangst nemen. De Italiaan Alberto Zorzi won de Grote Prijs.

Harrie Smolders, de huidige nummer 5 van de wereldranglijst, sl [

Gebruikersavatar
Carolien
Beheerder

Edward Gal en Glock’s Zonik derde bij wereldbeker debuut

Berichtdoor Carolien » 15 dec 2017, 19:20

Met de pas negenjarige hengst Glock’s Zonik heeft Edward Gal een knappe derde plaats behaald in de wereldbekerkwalificatie dressuur in Londen. Direct achter Gal eindigde Madeleine Witte-Vrees met Cennin op de vierde plaats. Winst ging naar de Zweed Patrik Kittel.

In de gisteren verreden Grand Prix, de kwalificatie voor de kür vandaag, wist Gal de overwinning naar zich toe te trekken. Een paar kleine foutjes en een nog iets lagere score voor het artistieke gedeelte, hielden hem vandaag in de kür [